Hoe het allemaal begon...

De geboorte van Nova

In 1983...

... daar is het allemaal begonnen.  Dus we zijn 30 jaar verder in het Nova landschap.  In 1983 hadden Raf Segers en Reinhilde Claes het idee om een turnvereniging op te starten.  op zoek naar een locatie kwamen ze uit in Oud-Turnhout, eigenlijk in Oosthoven. 

Al snel werd de zaal in Oosthoven te klein en moest er uitgekeken worden naar andere mogelijkheden. Turnhout, een toplocatie in de schoolstraat, een kans die ze niet konden afwijzen.  Ondertussen werden op diverse plaatsen in Turnhout afdelingen van Nova opgestart met een groot ledenaantal tot gevolg.

Nova groeide niet alleen in aantal leden maar er werden verschillende namen op wedstrijdniveau gehuldigd.  Lieve Van den Brande haalde zelfs titels in het Belgisch kampioenschap.

In de laatste jaren daalde het ledenaantal door concurrentie in de regio en door een sterk slinkende leidingsploeg.  Echter houden wij het hoofd boven water en zowel het bestuur als de leidingsploeg werken hard aan de Nova voor morgen.  Elk jaar motiveren we onze leiding om op cursus te gaan, bijscholing te volgen om bij te leren en zo door te geven naar onze leden.  In de nabije toekomst zal er ook een vrijwilligerswerking opgestart worden om zo de organisatie van diverse activiteiten verder te ontwikkelen.

Tot op heden zijn wij een gezellige club met een hart voor sport.  Wij delen graag onze kennis met jongeren die zich in de turnzaal thuisvoelen.

Er kunnen er altijd bij.  Voel je welkom om ook eens te komen kijken.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Vanessa | Antwoord 21.09.2021 20:33

Goedendag mvr of mnr..
Mijn dochter wilt heel graag turnen doen en ik wil haar inshrijven op deze
Turn lessen.
Ik wil graag een afspraak voor haar maken
Weneer?

Soetkin | Antwoord 07.01.2019 17:54

Oke dat was niet de bedoeling als commentaar...

Soetkin De Troy | Antwoord 07.01.2019 17:52

Voor mijn taak Latijn moet ik clubs vinden waarvan de naam afgeleid is uit het Latijn. Komt 'Nova' van 'nieuw' uit het Latijn? Of heeft het een andere betekenis

Stefaan Van der Veken 07.01.2019 21:57

Ja hoor, je hebt gelijk. De club is gestart om een Nieuwe turnvereniging op het Turnhouts grondgebied te hebben.
Veel succes met je taak
Groeten

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

10.02 | 00:46

Betty,
Ze mag op vrijdag avond steeds langskomen. De lesgevers doen dan de nodige uitleg.
Groeten

...
07.02 | 22:07

goeiendag mijn docther van 13 jaar wilt heel graag turnen is er een bepaalde momment waar zij kan komen of een afspraak maken voor meer informatie.

...
21.09 | 20:33

Goedendag mvr of mnr..
Mijn dochter wilt heel graag turnen doen en ik wil haar inshrijven op deze
Turn lessen.
Ik wil graag een afspraak voor haar maken
Weneer?

...
23.05 | 09:27

Beste
De lessen voor deze leeftijd gaan door op zaterdag voormiddag zoals aangegeven op onze website. De lessen van maandag zijn op dinsdag wegens de corona.

...
Je vindt deze pagina leuk