ONZE GROEPEN


Hieronder vinden jullie meer info over onze groepen. Elke leeftijd heeft een eigen recreatieve turngroep waarin alle toestellen aan bod komen. Daarnaast zijn er ook focusgroepen die op een specifieke discipline focussen en een stapje verder gaan.

KIDDOS

Kleine superhelden, tussen 2,5 en 6 jaar, mogen zich hier op de turnmat uitleven.

KIDDOS

Basisgroep recreatief turnen kleuters

In deze groep kunnen peuters en kleuters van 2,5 tot 6 jaar zich op een speelse wijze ontplooien in hun bewegingen. Bij de allerkleinsten werken we meer rond coördinatieoefeningen en lichaamsbesef terwijl de grotere kleuters al wat meer complexere uitdagingen aangeboden wat hen laat doorstromen naar één van onze basisgroepen.

KIDDIES

Kleine superhelden, tussen 2,5 en 6 jaar, mogen zich hier op de turnmat uitleven.

KIDDIES

Basisgroep recreatief turnen kleuters

Deze groep is een gelijklopende groep als de kleutergroep op zaterdag (kiddos). Enthousiaste kleuters en peuters van 2.5 tot 6 jaar kunnen in deze groep op een speelse wijze werken aan hun grove motoriek en lichaamsbesef. Dit doen we via allerhande spelletjes, maar we gebruiken ook al de toestellen zoals bij de oudere leden. Voor de durvers onder hen bieden we al enkele echte turnoefeningen aan

GYMTOPIA

Leuke sportieve bende voor kids die de overgang maken van kleuters naar het 1e en 2e leerjaar.

GYMTOPIA

Basisgroep recreatief turnen

Kinderen van het 1een 2eleerjaar (6-8 jaar) zijn welkom in deze groep. Op een leuke manier wordt er gewerkt aan de aan de basis van gymnastiek: lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie. Tijdens deze lessen komen alle toestellen aan bod en worden de eerste basisoefeningen aangeleerd. Fun en sportiviteit staan nog steeds voorop!

GYMPIES

Een toffe en sportieve bende van het 3e en het 4e leerjaar.

GYMPIES

Basisgroep recreatief turnen

Kinderen van het 3een 4eleerjaar (8-10 jaar) zijn welkom in deze groep. Op een leuke en speelse manier wordt er verder gewerkt aan de basis van gymnastiek. In deze lessen proberen we alle toestellen uit en leren we stap voor stap nieuwe oefeningen.

GYMSTARS

Jong geweld van het 5e en 6e leerjaar kan zich hier eens laten gaan en het beste van zichzelf geven.

GYMSTARS

Basisgroep recreatief turnen

Kinderen van het 5e en 6e leerjaar (10-12 jaar) worden in deze groep verder ondergompeld in de wereld van het turnen. In deze recreatieve groep wordt er verder gewerkt aan de basisvaardigheden, maar komen ook al moeilijkere oefeningen aan bod zoals een overslag of een flik. Zo krijgt iedereen een aanbod op maat.

GYMPLUS

Gezellige groep sportievelingen die zich graag amuseren vanaf 13 jaar.

GYMPLUS

Basisgroep recreatief turnen

In deze groep zijn alle kinderen vanaf het middelbaar (13 jaar) welkom in deze groep.Leden die doorstromen uit onze basisgroepen krijgen hier al moeilijkere oefeningen aangeboden, maar ook nieuwe leden zijn nog steeds welkom om kennis te maken met het turnen. Door de diversiteit in leden en niveau proberen we voor iedereen een aanbod op maat aan te bieden zodat elk lid op zijn niveau nieuwe dingen kan uitproberen. Hiernaast maken we kennis met de helperstechnieken en leren we elkaar te helpen.

FLIKSKES

Deze groep gaat een stapje verder en traint en neemt deel aan verschillende recreatieve wedstrijden. Let op! Enkel voor meisjes na selectie.

FLIKSKES

Focusgroep

Deze groep gaat a een stapje verder dan onze basisgroepen. De basisvaardigheden hebben ze ondertussen al onder de knie en leden krijgen nu al moeilijkere oefeningen aangeboden. Ze krijgen de kans om hun talenten te laten zien in recreatieve wedstrijden.


Zijn de basisoefeningen voor jou te gemakkelijk? Spreekt wedstrijden je wel aan? Dan ben je welkom om eens een les te komen proberen. De eerste les zal voor jou een selectie les zijn. Na enkele oefeningen kan de leiding beslissen of deze groep iets is voor jou, of dat je best nog even kan oefenen in één van onze basisgroepen.

TUMBLING

Rollen, bollen, tuimelen, salto's, flikflakken, schroefjes,... toffe sportieve kids vanaf 6 jaar. Let op! Enkel op selectie.

TUMBLING

Focusgroep

Tumbling is een aaneenschakeling van spectaculaire turnoefeningen. Op onze airtrack wisselen rondatjes, flikken en salto’s elkaar af. In deze focusgroep komen er slechts 2 toestellen aan bod. Op de trampoline worden oefeningen aangeleerd die we nadien op de grond kunnen uitproberen. Aangezien we al snel verder willen gaan met salto’s en flikken is enige basiskennis vereist. Tijdens een eerste les kunnen zowel nieuwe leden vanaf 6 jaar, als leiding bekijken of deze groep iets voor hen is.

ACRO

Laat het acrobatisch beest in je los! Bouwen, vliegen en vertrouwen voor echte durvers vanaf 6 jaar. Let op! Enkel op selectie.

TUMBLING

Focusgroep

In deze gymastiekdiscipline worden indrukwekkende piramides afgewisseld met salto’s, tumbling en dans. Dit alles wordt samengevoegd tot een oefening en uitgevoerd op muziek. Ben je 6 jaar of ouder, hou je van turnen, acrobatie en van samenwerken? Dan kan je gerust eens langskomen om deze groep uit te testen! Omdat je behoorlijk wat kracht, lenigheid en kennis van basisoefeningen moet hebben, zal de eerste les een selectieles zijn. Na deze les kan de leiding vertellen of je al dan niet kan meedoen of best nog een jaartje wacht.


Heb je graag meer info over wanneer welke groep turnt? 


Klik op de knop hieronder voor meer details over de dagen en uren